Actueel

Blog: De Wet goed verhuurderschap: een meldpunt voor huurders

Momenteel is er sprake van problematiek op de huurmarkt. Voorbeelden hiervan zijn discriminatie, intimidatie en bedreiging, hoge servicekosten en onrechtmatige huurcontracten. Om deze ongewenste verhuurpraktijken tegen te gaan en te voorkomen treedt op 1 juli 2023 de Wet goed verhuurderschap inwerking. Met deze wet worden huurders, woningzoekenden en arbeidsmigranten beter beschermd tegen ongewenste verhuurgedragingen.

Blog: inkomensafhankelijke huurverlaging

 Voor veel huurders met een laag inkomen gaat de huur dit jaar omlaag. Woningcorporaties moesten huurders vóór 1 juni 2023 een voorstel voor huurverlaging doen. Huurders die daarvoor in aanmerking denken te komen maar via hun woningcorporatie geen huurverlaging krijgen, kunnen de Huurcommissie inschakelen. 

Blog: Energiecompensatie

De energieprijzen stijgen hard. In onze eerdere blog hebben wij uiteengezet waarom jouw verhuurder niet zomaar het voorschot servicekosten mag verhogen. Vanaf 1 juli 2022 heeft de overheid meerdere maatregelen genomen om de financiële gevolgen hiervoor te beperken. In deze blog proberen wij deze uit een te zetten.

Blog: Verhoging voorschot servicekosten 2022

De energieprijzen stijgen hard. Niet alleen gas wordt duurder, maar elektriciteit ook. Vaak zien we dat huurders hun energiekosten via de verhuurder betalen. Veel verhuurders verhogen daarom nu de servicekosten, soms zelfs met terugwerkende kracht. In dit blog leggen wij uit waarom dat niet zomaar mag.

Blog: 15%-regel wegens beschermd stadsgezicht

Voor een huurwoning kan aan de hand van het puntensysteem de maximale kale huurprijs worden vastgesteld. Indien de woning valt onder het beschermd stadsgezicht kan deze maximale kale huurprijs op grond van punten worden verhoogd met 15%. 

Blog: Invloed WOZ-waarde op de huurprijs

Woningen worden steeds duurder. In het nieuws is te zien hoe het voor starters steeds moeilijker wordt om een koopwoning te bemachtigen. Maar ook voor huurders kan de stijging van de prijzen op de woningmarkt ingrijpende gevolgen hebben. De WOZ-waarde van een woning bepaalt voor huurders namelijk een deel van de maximale huurprijs.

Storing website

Huurteams Nijmegen heeft last gehad van een storing waardoor aanmeldingen niet zijn doorgekomen

De afgelopen week is het voorgekomen dat aanmeldformulieren niet goed doorkomen. De fout is inmiddels hersteld. Er is geen sprake van een gegevenslek maar uw aanvraag is door ons niet ontvangen en u heeft ook geen bevestigingsmail gehad.

Heeft u zich onlangs aangemeld en niets van ons gehoord dan verzoeken wij u nogmaals uw aanvraag in te zenden. Let op: U dient een bevestigingsmail te krijgen (check ook de spambox)