De meest gestelde vragen
Vind hier de vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Zie je vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op.
5 meest gestelde vragen
Je huurt een woning in Nijmegen. Het is het belangrijk dat je onder liberalisatie huurt. In 2025 ligt deze grens op € 1.184,82.
Mocht je al verhuisd zijn of binnenkort gaan verhuizen, dan is het afhankelijk van de situatie of er nog een zaak kan worden gestart, wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.
Zijn er meer mensen in huis of in de straat met vergelijkbare klachten dan kunnen wij dit gezamenlijk behandelen. Samen sta je immers sterker. Wel van belang is dat iedereen zich apart aanmeldt.
Indien je geen bevestigingsmail ontvangt na je aanmelding op de website, is er iets fout gegaan. Check eerst je spam box, indien niets ontvangen is waarschijnlijk het opgestuurde bestand te groot. We vragen je om de aanmelding opnieuw in te sturen en de relevante documenten daarna te mailen naar info@huurteamsnijmegen.nl . Bedankt!
Dit is erg afhankelijk van je woning. Neem contact op en kijk even onder hoe wij werken.
Voor de servicekosten geldt geen wettelijk maximum. De verhuurder mag als servicekosten alleen die kosten in rekening brengen die hij ook daadwerkelijk heeft gemaakt. Neem contact op en kijk even onder hoe wij werken.
Het eerste wat je direct dient te doen is de verhuurder schriftelijk in gebreke stellen door hem een e-mail, brief of WhatsApp bericht te sturen. Wij kunnen je hierbij helpen. Hou er rekening mee dat je de verhuurder een redelijke termijn geeft voor de reparatie. Wij houden meestal 6 weken aan.
Overige vragen
Als huurder kun je het contract altijd tussentijds opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Dit dient schriftelijk te gebeuren. Ben je een minimale huurperiode overeengekomen? Dan is het niet mogelijk om tussentijds op te zeggen. Neem contact met ons op.
Een verhuurder dient de huurovereenkomst altijd schriftelijk op te zeggen. Als je het niet eens bent met de opzegging dan dien je schriftelijk bezwaar te maken bij de verhuurder. Op het moment dat jij als huurder niet akkoord gaat dan dient de verhuurder naar de
rechter te gaan om de huurovereenkomst te laten ontbinden. Hiervoor moet een gegronde reden zijn. Wij helpen je hiermee.
Heb je een tijdelijk contract voor bepaalde tijd van maximaal 2 jaar (zelfstandig woning) of maximaal 5 jaar (onzelfstandige woning)? Dan eindigt de huur automatisch bij afloop van het contract. Het contract dient wel minimaal 1 en maximaal 3 maanden voor het eind van de huur schriftelijk door de verhuurder te worden opgezegd. Zegt de verhuurder verkeerd op of te laat dan wordt je huurcontract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
Nee dit kan niet zomaar. Een verhuurder dient altijd eerst de huurovereenkomst schriftelijk op te zeggen. De verhuurder moet een gegronde reden hebben voor het opzeggen van de huurovereenkomst. Gegronde redenen zijn: wanprestatie (betalingsachterstand), dringend eigen gebruik, een nieuwe huurovereenkomst of een geldend bestemmingsplan. Let op: bij tijdelijke huur en hospitakamers gelden andere regels.
Laat de woning altijd netjes achter. In ieder geval moet je de woning in dezelfde staat achterlaten als die toen je erin trok. Meestal is dit via een opnamestaat door beide partijen vastgelegd. Bij een opnamestaat hoort ook een eindinspectie met de beheerder/eigenaar. Laat de inspectie schriftelijk vastleggen. Vragen? Neem contact op.
Wij krijgen vaak vragen over de borg. In het huurcontract staat hoeveel borg er is betaald en de termijn wanneer de borg moet worden teruggestort. In 2023 is de wet veranderd en moet de borg binnen 14 dagen worden teruggestort. Helaas zien wij vaak dat met name bij internationale huurders de borg wordt achtergehouden. Indien je hierover vragen heeft meld je dan aan via de site.
De Huurcommissie is een onafhankelijk orgaan, ingesteld door de Nederlandse overheid, dat geschillen tussen huurders en verhuurders beslecht. De Huurcommissie kan uitspraak doen over de hoogte van je huurprijs, de afrekening van servicekosten en aanwezige gebreken. Wanneer problemen niet in overleg met de verhuurder kunnen worden opgelost, biedt een procedure bij de Huurcommissie een oplossing. We geven je altijd vooraf advies over een te voeren geschil. Een zaak bij de Huurcommissie kan soms langer dan drie maanden duren. Hou daar rekening mee.